HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT – DE ZEEKONING BV – Camping ‘t Rietveld

Om een prettige vakantie te garanderen en het zo aangenaam mogelijk te maken is uw verblijf en dat van uw bezoekers op het terrein verbonden aan de naleving van huidig huishoudelijk reglement.

De uitbater en medewerkers van het terrein waken over de naleving van dit reglement. Elke inbreuk op het reglement, welke de orde, de rust en de veiligheid van het terrein en haar bewoners in het gedrang brengt, kan de onmiddellijke en onherroepelijke verbreking van de overeenkomst voor de huur van het perceel tot gevolg hebben. Iedere uitzondering op dit reglement dient schriftelijk aangevraagd te worden en zal eerst worden onderzocht vooraleer die eventueel wordt toegestaan.

De uitbater stelt aan de recreant, die dit aanvaardt, het perceel ter beschikking voor een verplaatsbaar verblijf.
Het jaargeld is telkens verschuldigd tegen 20/2 en is ondeelbaar.

Het perceel wordt enkel voor privaat gebruik ter beschikking gesteld. De recreant mag deze bestemming niet wijzigen. Een standplaatsnummer moet aangebracht worden en steeds zichtbaar en leesbaar zijn.

-Het adres van het terrein voor openluchtrecreatieve verblijven mag in geen geval door de recreant gebruikt worden als domicilieadres. Het verblijf kan dan ook niet als hoofdverblijfplaats worden beschouwd. Het adres van de ZeeKoning BV kan niet gebruikt worden om geautomatiseerde post te laten toekomen zoals folders, rekeningen, … maar enkel voor eenmalige of tijdelijke post zoals kaartjes, brieven,…

-Het plaatsen van een uniform tuinhuisje met een maximale oppervlakte van 4 m² , kleur en vorm zijn vastgelegd. De opberghuisjes zijn maximaal 2,25 meter hoog . Ze moeten in goede staat verkeren, kunnen eventueel geplaatst worden op een platte, verwijderbare basis van maximaal 10 cm hoog en aansluiting voor nutsvoorzieningen (water/elektriciteit) is niet toegelaten.
Er mag geen rechtstreekse toegang tot het opberghuisje zijn vanuit de voortent of caravan. Plaatsing is slechts mogelijk mits toestemming van de uitbater en dient via deze aangekocht te worden. Dit is de enige toegestane berging, er mag geen elektriciteit in aangebracht worden, er mogen geen luifels of andere constructies aan bevestigd worden. Het berghuisje mag niet hoger zijn dan de stacaravan of het chalet en dient alleen voor bergruimte gebruikt te worden. Bij de plaatsing van het verblijf of het berghuisje moet duidelijk rekening worden gehouden met de wettelijke voorschriften inzake afstanden.

-Alle werken aan de buitenzijde van het verblijf, aan het perceel of aan het tuinhuisje worden aangevraagd aan de uitbater. U dient een situatieschets met materialen en afmetingen aan te leveren en pas na schriftelijke toestemming kunt u beginnen met uw werkzaamheden. Uitsluitend nieuwe materialen mogen worden gebruikt. Bouwwerken gebouwd zonder schriftelijke toestemming dienen te worden afgebroken.

De recreant kan behalve het tuinhuisje enkel windschermen, parasols en tuinmeubelen op zijn perceel plaatsen. Vaste of volledig gesloten constructies zijn niet toegelaten.

De bezetting van de plaats door de verticale projectie van alle constructies boven het maaiveld is beperkt tot maximaal 50 % van de totale oppervlakte van de plaats.

-Op minstens 25 % van de totale oppervlakte van de plaats zijn verhardingen, zelfs in niet-duurzame materialen zoals kiezel, grind of een vergelijkbaar materiaal, niet toegestaan.

-Buisjes voor windschermen of parasols mogen nooit boven het maaiveld uitsteken om schade aan machines te voorkomen. De partytent mag enkel open zijn, dus geen zijwanden.

-Indien er uitsparingen voorzien zijn in het paadje voor het verblijf dan houdt de recreant zich er aan om die te beplanten met groenblijvende planten iom de uitbater en niet louter op te vullen met kiezel.

-Bij afwezigheid van de recreant is het beter om vooraf windschermen, tuinmeubelen, parasols, fietsen,… weg te nemen om het eventueel onderhoud door de uitbater mogelijk te maken en om schade door onweer te voorkomen. Bij niet-naleving hiervan is eventuele schade voor rekening van de recreant.

-Het plaatsen van een tweede openluchtrecreatief verblijf op een perceel is verboden.

-Slechts 1 partytent per perceel is toegelaten. De partytent telt mee in de bezette oppervlakte.

Ingeval uw caravan/chalet samen met evt voortent, evt berghuisje, … het maximum bebouwbare oppervlakte bereikt, kan er geen partytent bijgeplaatst worden.
Een partytent mag geplaatst worden, bijvoorbeeld in plaats van een parasol, maar enkel tijdens uw aanwezigheid en dient goed verankerd te worden. Bij afwezigheid moet de tent afgebroken worden of het zeil weggehaald worden. De tent moet op minimum 1 meter afstand van de perceelgrens geplaatst worden.

-Voor alle niet voorziene omstandigheden kan de uitbater van het terrein zelf beslissen.

-Schotelantennes zijn slechts toegelaten na goedkeuring van de uitbater.

Gedurende de periode 15 oktober tot 15 maart moeten bloempotten, tuinmeubelen, windschermen, parasols, fietsen,… van het perceel verdwijnen. Van 15 oktober tot 15 maart bevat het perceel dus niets anders dan het verblijf, het tuinhuisje en de trap.

Onderhoud : De resident is verantwoordelijk voor het onderhoud van zijn standplaats. Dit is in de eerste plaats een kwestie van respect voor de gemeenschap, die een schone, goed onderhouden en aangename caravanage wenst.
De standplaats en constructies moeten aan het begin van ieder seizoen en ten laatste voor 15 mei opgefrist worden: afwassen van de caravan en voortent, schilderen van het opberghuisje (indien nodig), … Aan het einde van het seizoen en ten laatste voor 15 oktober moet de standplaats opgeruimd zijn: alle afval verwijderen, tuinmeubels en decoratie opbergen, hekwerk verwijderen, … (deze opsomming is niet limitatief). Materiaal dat onbeheerd achtergelaten wordt, loopt het risico op het recyclagepark te belanden.

-De standplaats moet regelmatig gemaaid worden. Afhankelijk van de groei van het gras moet dit alle 1, 2 tot 3 weken gebeuren tussen begin mei en eind oktober.

– Het is verboden om putten en geulen te graven en dammen te bouwen in de aangrenzende rivier.

– De uitbater kan te allen tijde op eigen initiatief en op kosten van de resident de standplaats onderhouden. In die zin kan hij, naar eigen believen, de nalatige resident een kost aanrekenen van 30,00 euro per maaibeurt en 250,00 euro per opfrisbeurt van de caravan of voortent, betaalbaar samen met de jaarafrekening en met dezelfde gevolgen in geval van wanbetaling (zie huurovereenkomst).

-Asbest en chemisch afval zijn verboden op het terrein. De recreant vrijwaart de ondernemer voor de gevolgen van asbest en chemisch afval op de plaats. De kosten van het verwijderen, afvoeren en verwerken van asbest en chemisch afval zijn voor rekening van de recreant.

-De recreant onderhoudt het gazon en het perceel in het algemeen. Wanneer dit niet wordt nagekomen, zal de uitbater alle nodige werken zelf uitvoeren en factureren aan de recreant. De recreant verbindt zich er toe deze factuur te vereffenen.

-De recreant houdt het verblijf netjes en het tuinhuisje wordt geregeld geschilderd en in goede staat gehouden.

Alle vuilnis wordt geborgen zoals aangeduid door de uitbater:

-Gras kan gedeponeerd worden in de voorziene groen container thv de receptie. Groente, fruit afval kan gedeponeerd worden in de voorziene GFT containerbak thv de receptie.

-Indien de grascontainer vol zit of u kan deze zelf niet openen dienen zakken van de gemeente gebruikt te worden: Tuinafvalzakken (prijs indacatief 2024 : 1,5 euro/zak) De reglementaire composteerbare tuinafvalzakken zijn te koop in: het gemeentehuis, het oud-gemeentehuis Wenduine ,de infokantoren. Deze zakken kunnen vooraan in het hokje bij de vuilzakken geplaatst worden.

-Glas, zowel gekleurd als wit glas, dient gedeponeerd te worden in de glascontainer. Dus geen porselein, kristal, … glascontainer van de gemeente op 150meter van de camping.

-Enkel zuiver karton en papier zoals kranten, tijdschriften, boeken, enz. kunnen in vlakke, platte toestand in de voorziene container worden gedeponeerd.

-Het is niet toegelaten grofvuil achter te laten op de camping. Grof vuil zoals bv. koelkasten, matrassen, oud ijzer, hout, giftig afval, …

-Huishoudelijk afval hoort bij het restafval in de door ons aangeboden zakken (de camping is verplicht om bedrijfsafvalzakken te gebruiken), plastic flessen, blikjes mogen wel in de PMD zakken van de gemeente De Haan. De zakken dienen op de aangegeven plaats vooraan de camping afgezet worden. Het gebruik van deze zakken is verplicht, het is verboden andermans vuilzakken te openen en te gebruiken voor uw eigen afval.

-Bij overtreding van dit reglement of sluikstorten, worden aan de overtreder de opruimkosten aangerekend of kan de overtreder gesommeerd worden onmiddellijk de camping te verlaten.

-De beplantingen dienen geëerbiedigd te worden.

-Het is de huurder toegestaan om het verblijf onderaan af te zetten met een vooraf door de verhuurder goedgekeurd materiaal. Dit materiaal moet door de huurder eenvoudig weg te nemen en verplaatsbaar zijn en kan géén aanleiding geven tot een vergoeding in geval van een definitieve verwijdering of bij verplaatsing van het verblijf.

De recreant sluit een “multirisicoverzekering” af met “burgerrechtelijke aansprakelijkheid gebouw” en “afstand van verhaal” af. De recreant moet te allen tijde, op eenvoudig verzoek van de uitbater, zijn laatste kwitantie en een verzekeringscontract kunnen voorleggen. Eventuele schade dient direct gemeld te worden.

-Er mag op het terrein onder geen enkele vorm handel worden gedreven door de recreant.

-Enkel bedrijven goedgekeurd door de eigenaar-uitbater mogen zich op het terrein begeven

-Elke vorm van affichage, zichtbaar aan de buitenkant van het verblijf is verboden met uitzondering van het door de uitbater aangebrachte uniforme perceelnummer.

Het is de recreant niet toegelaten om zonder toelating van de uitbater zijn verblijf in verhuring te geven, noch tegen betaling, noch kosteloos.

-Iedereen die overnacht op het terrein is verplicht zich aan te melden in de receptie in het bezit van zijn of haar identiteitskaart. De recreant en zijn gezin worden slechts één maal per jaar ingeschreven. Dit gebeurt bij het eerste bezoek van elk nieuw kalenderjaar. Derden of bezoekers, die slechts af en toe op het terrein overnachten, moeten zich bij iedere overnachtingsperiode aanmelden. Uitzondering hierop zijn de derden die een jaarabonnement nemen en zich net als de recreant slechts één maal per jaar hoeven in te schrijven.

-De ondernemer heeft het recht zich toegang te verschaffen tot het kampeermiddel van de recreant of hiertoe toestemming te geven aan een door hem aan te wijzen derde om het kampeermiddel op de eisen te controleren. De controle dient tevoren schriftelijk door de ondernemer aan de recreant bekendgemaakt te worden.

-De nachtrust gaat in om 22.00 h en duurt tot 7.00 h. Het gebruik van radio’s, tv’s, andere toestellen en speeltuigen mag de andere recreanten niet storen, ook niet overdag.

– (Groot-)ouders dienen minderjarige kinderen onder toezicht te houden en blijven voor hen verantwoordelijk conform de bepalingen van artikel 1384 van Burgerlijk Wetboek.

-Tijdens de schoolvakanties en op zon- en feestdagen worden zo veel mogelijk onderhoudswerkjes vermeden om de mederecreanten niet te storen. Werkzaamheden kunnen gepland worden tussen 15/3-1/4 + 1/10-15/10.

Bezoekers dienen hun auto buiten te parkeren. De parking op het terrein is enkel en alleen voorbehouden aan personen die overnachten op het terrein en zijn betalend. De recreant parkeert zijn wagen altijd op zijn eigen perceel tenzij deze een aparte parkeerplaats heeft.

Roken is enkel toegestaan op het eigen perceel.

Verkeer: enkel personenwagens zijn op het terrein toegelaten. Op toegangs- en binnenwegen mogen geen voertuigen parkeren om de vrije passage van hulpdiensten niet te belemmeren. De snelheid voor voertuigen wordt beperkt tot stapvoets verkeer. 1 voertuig is toegelaten per perceel, zelfs al is er plaats voor meerdere. Onderlinge afspraken tussen recreanten i.v.m. het plaatsen van een voertuig zijn niet toegelaten.

-De door de uitbater geplaatste verkeerstekens moeten opgevolgd en gerespecteerd worden. Alhoewel op privéterreinen het verkeersreglement niet van toepassing is, zullen de recreanten zich naar dit reglement gedragen. Bij eventuele verkeersongevallen op het terrein zullen de partijen zich op het verkeersreglement beroepen.

Slagboom/ poort: de recreant (of derden die in zijn verblijf overnachten) heeft recht op één kaart per verblijf voor het gebruik van de automatische slagboom. De slagboomcode is strikt persoonlijk (enkel te gebruiken voor de wagen met aangemelde nummerplaat) en mag nooit, voor geen enkele reden, doorgegeven worden aan derden of aan familie. De slagboom openen voor anderen of de code voor anderen gebruiken is ten strengste verboden.

-Teneinde de stipte nakoming van onderstaande voorwaarden inzake het gebruik van de slagboom te waarborgen, zal de recreant een waarborgsom betalen. De recreant of de derden verbinden zich er toe deze kaart slechts te gebruiken voor hun eigen wagen. Indien de recreant of derden andere personen toegang verlenen met hun kaart of hun kaart ter beschikking stellen van andere personen, vervalt de betaalde waarborg. De waarborg is dan opnieuw verschuldigd door de recreant of derden vooraleer terug toegang met de wagen verleend kan worden. Bij algemene vervanging van de slagboomkaarten door de uitbater of bij individueel verlies of beschadiging van de slagboomkaart door de recreant, wordt tegen betaling van de in de receptie geafficheerde verkoopprijs een nieuwe slagboomkaart verschaft.

-Na afgifte van de onbeschadigde slagboomkaart heeft de recreant recht op de teruggave van de betaalde waarborg, zonder intresten.

-Bij overtreding van dit reglement kan de huurovereenkomst onmiddellijk worden stopgezet en wordt de slagboomwaarborg ingetrokken.

Huisdieren. Algemeen wordt verondersteld dat het huisdier van de recreant geen enkele overlast bezorgd aan andere recreanten, de uitbater of het terrein in het algemeen.

Het is de recreant toegelaten om honden te hebben; de recreant brengt de uitbater hiervan jaarlijks op de hoogte.

De hond wordt steeds aan de leiband gehouden.

Honden van bezoekers zijn verboden, ook wanneer de recreant zelf geen hond heeft.

De uitwerpselen van de hond worden overal dadelijk weggenomen door de recreant.

Het is als recreant niet toegestaan om voor een bepaalde periode de opvang van iemands hond te verzorgen.

Gevaarlijke dieren worden op het terrein niet toegelaten.

Hekjes of dergelijke zijn niet toegelaten om de honden vrij op het perceel los te laten tenzij met schriftelijke toelating.

De honden worden steeds buiten de camping uitgelaten en betreden in geen geval andere percelen uitgezonderd de voorziene ‘hondenhoek’ waar hondenliefhebbers kunnen samen vertoeven.

Honden mogen in geen geval op de speelweide vertoeven, ook niet gewoon om te wandelen.

Bij overtreding wordt de hond onmiddellijk en zonder verwijl van het terrein verwijderd.

Nutsleidingen algemeen: de recreant verbindt zich er toe om alle nutsleidingen (leidingwater, elektriciteit, gas, afvoer, kabeltelevisie,…) in of aan het verblijf uit te voeren conform de wettelijke bepalingen ter zake en conform de hieronder opgenomen bepalingen.

-De uitbater kan jaarlijks uit veiligheidsoverwegingen een recent keuringsbewijs, afgeleverd door een erkend organisme, opvragen aan de recreant in verband met de installatie van de nutsleidingen. De uitbater heeft het recht om onmiddellijk de toevoer van de nutsleidingen stop te zetten indien aan het hierboven vermelde niet is voldaan.

-Alle aansluitingen van leidingwater, elektriciteit, gas, afvoer, kabeltelevisie,…gebeuren slechts na goedkeuring door aangestelde personen van de camping en op de wijze bepaald door de uitbater.

-De recreant sluit best gas en water af telkens hij naar huis vertrekt.

-Om beschadiging aan leidingen te vermijden is het de recreant verboden om voorwerpen dieper dan 20 cm in de grond te slaan.

Elektriciteit:Ieder verblijf moet voorzien zijn van een automatische verliesstroomschakelaar met gevoeligheid 30 mA. Een verblijf mag het elektriciteitsnet van het terrein niet bezwaren met verlies. Deze verantwoordelijkheid start vanaf de verdeelkast van de uitbater.

Gasinstallaties en Gasflessen:

Om de veiligheid op de camping te waarborgen, gelden de volgende regels voor het gebruik van gasflessen en installaties.

*

Toegestane gasflessen en hoeveelheden:

  • Per standplaats zijn maximaal twee gasflessen afkomstig van een erkende leverancier van elk maximaal 18 kg toegestaan.
  • plaatsing van gasflessen:

    • Gasflessen moeten altijd rechtopstaand, stabiel en in open lucht worden geplaatst.
    • Ze moeten worden beschermd tegen extreme hitte.
    • Het is verboden om gasflessen in tenten, voortenten of afgesloten ruimtes te plaatsen.
    • Gasflessen moeten goed vastgezet worden om omvallen te voorkomen.
    • Verbindingen moeten uitgevoerd zijn in koper, conform de wettelijke normen.
    • Uitsluitend slangen van maximum 1 meter lengte en bestemd voor propaangas gebruiken en ze regelmatig vervangen (zie vervaldatum op de slangen) met gebruik van een gekeurde gasslang en gasontspanner. De lengte van de slang tussen gasontspanner en gastoestel mag niet langer zijn dan 2 meter. Gebruik aan elk uiteinde van de gasslang klembeugels.
    • Drukregelaars moeten voldoen aan de Europese CE-normen.
    • Alle aansluitingen moeten stevig vastzitten en regelmatig gecontroleerd worden op lekkages. Op gasslangen en -ontspanners staan data tot wanneer gebruik is toegelaten, controleer dit tijdig voor uw en onze veiligheid. Vervang de gasslang voor de vervaldatum wanneer er verkleuringen, scheuren, barsten of beschadigingen zichtbaar zijn.

    Gebruik en veiligheid:

    • Gasinstallaties mogen alleen worden geplaatst en onderhouden door een erkend technicus.
    • Er dient altijd voldoende ventilatie ! te zijn om gasophoping te voorkomen. Roken is verboden tijdens het hanteren van gasflessen.
    • Open vuur of ontstekingsbronnen mogen niet in de buurt van gasflessen geplaatst worden.
    • Bij afwezigheid of vertrek dient de gasfles te worden afgesloten.
    • Recreanten zijn verplicht hun installatie regelmatig te laten controleren.

    Verantwoordelijkheid en controle:

    • Bij onveilige installaties kan worden geëist dat deze onmiddellijk worden aangepast of verwijderd.
    • Overtreding van deze regels kan leiden tot beëindiging van de standplaatsovereenkomst.

    Wettelijke bepalingen:

    We hechten veel belang aan de veiligheid op onze camping. Dit reglement is opgesteld volgens de Belgische wetgeving en normen voor gasinstallaties op recreatieve verblijven. Voor de meest recente regelgeving verwijzen we graag naar erkende veiligheidsinstanties. De veilige staat van de gasleidingen met de aansluitingen van de desbetreffende toestellen en de conformiteit met de geldende normen wordt aangetoond met een attest van een bevoegde technicus. (zie kopje nuttige contacten)

    Leidingwater: Indien de watermeter zich in of onder het verblijf bevindt, zorgt de recreant dat deze vrij toegankelijk is voor de uitbater. Voor de winterperiode wordt er van uit gegaan dat iedere recreant het nodige doet om vorstschade te voorkomen. Er dient een waterkraan en purgeerkraan aanwezig te zijn onderaan uw verblijf om het water af te sluiten voor de sluitingsperiode.

    Riolering: De riolering op het terrein is enkel bestemd voor huishoudelijk afvalwater. Vetten, soepresten, maandverbanden,… mogen niet in de riolering of roosters langs de weg gedeponeerd worden.

    Verkoop of overdracht van het verblijf. Geen vervreemding, al dan niet te kosteloze titel, of overdracht van het verblijf, mag plaatsvinden zonder de toestemming van de uitbater. Bij weigering door de uitbater n.a.v. de verkoop of overdracht kan door de recreant geen enkele schadevergoeding worden geëist van de uitbater.

    Het verlaten van de Camping met het verblijf: Het verlaten van de Camping met het verblijf: Op het terrein worden enkel mobiele verblijven toegelaten. Indien de recreant het perceel wenst te verlaten met zijn verblijf of indien de uitbater niet langer een perceel wenst ter beschikking te stellen aan de recreant, wordt de tegenpartij hiervan door aangetekend schrijven in kennis gesteld. Uiterste datum hiervoor is 31 oktober van het lopende jaar. Motivering is hierbij door geen van beide partijen nodig. Wanneer de recreant het perceel verlaat met zijn verblijf, verplicht hij zich er toe het perceel in een goede staat van oorsprong achter te laten. Dit houdt onder meer in: vrij van verblijf, vrij van tuinhuisje, vrij van alle beton, stenen of ander afval, zonder beschadiging van de nutsleidingen, … Wanneer de recreant deze verplichtingen niet nakomt, is de uitbater gerechtigd alle werken zelf uit te voeren en deze te factureren aan de recreant. De recreant verbindt zich er toe deze factuur te vereffenen. Indien de recreant het perceel met zijn verblijf niet heeft verlaten tegen de door de uitbater gevraagde datum, aanvaardt de recreant dat hij per dag een bezettingsvergoeding verschuldigd zal zijn gelijk aan 1/365ste van anderhalve keer de aan de receptie geafficheerde jaarprijs (met alle bijhorende taksen en kosten) van het perceel.

    -Bij het verlaten van het perceel na opzegging door de uitbater kan door de recreant geen enkele schadevergoeding worden geëist van de uitbater omwille van definitief verlies of waardevermindering van eigendom.

    VEILIGHEID : Wapens zijn ten strengste verboden. Bij vaststelling van bezit wordt hier melding van gemaakt bij de lokale politie en wordt de huurovereenkomst per direct ontbonden en is er geen recht op terugbetaling. Het gebruik van vuurwerk is verboden. Het vliegen van drones vanaf of boven de caravanage is door de uitbater niet toegestaan omwille van privacy en geluidsoverlast.

    -Op diverse plaatsen zijn beveiligingscamera’s geplaatst voor uw en onze veiligheid. De beelden worden digitaal geregistreerd, worden na maximaal 8 weken overschreven en zullen nooit openbaar gemaakt worden tenzij hier door dwingende omstandigheden om gevraagd wordt (bij calamiteiten).

    -Brandveiligheid :
    Er mogen geen activiteiten doorgaan of goederen opgeslagen worden die het brandgevaar of de gevolgen van een brand kunnen verergeren.
    -In de installaties mogen geen activiteiten gebeuren of goederen bewaard worden die het gevaar van brand of de gevolgen van brand kunnen vergroten. Iedereen dient maatregelen te nemen om de eigen uitrusting te beschermen. Sluit alles altijd zorgvuldig af.

    -Kook- en verwarmingstoestellen dienen conform de geldende veiligheidsvoorschriften en op een goed geventileerde plaats te worden opgesteld. Ze moeten regelmatig worden onderhouden en afzuigbuizen moeten geregeld worden schoongemaakt.

    – Barbecueën is toegelaten als het barbecuetoestel stabiel en op minimum 2 meter afstand van gemakkelijk brandbare materialen, bomen, caravans en dergelijke opgesteld wordt. Brandversnellers mogen niet gebruikt worden. Zolang de barbecue niet volledig uitgedoofd is moet deze permanent onder toezicht blijven. De barbecue mag pas opgeborgen worden na volledige uitdoving.

    -Op het terrein mogen geen bedrijvigheden plaatsgrijpen of goederen worden opgestapeld die het gevaar op brand of de gevolgen van een brand vergroten.

    -Het gebruik van een barbecue is toegelaten mits men voldoende afstand van de verblijven houdt en blusmiddelen (bvb.emmer water of blusapparaat) klaar houdt.

    -In het tuinhuisje mag volgens de instructies van de brandweerdiensten geen elektriciteit of gas voorzien worden.

    In geval van brand dient de volgende procedure gevolgd te worden :

    1° Eigen veiligheid:

    elektriciteit afsluiten

    gasflessen verwijderen of gastoevoer dichtdraaien

    2° Verwittig omwonenden

    3° Verwittig Brandweer met publieke telefoon of per GSM op nr. 112

    vermeld : – uw naam

    Camping ‘t Rietveld / de Zeekoning ; Driftweg 210, 8420 De Haan, België

    uw perceelnummer

    4° Verwittig de uitbater en open de slagboom – poort voor de hulpdiensten !

    5° Gebruik de blusmiddelen aanwezig op het terrein. Lees aandachtig de aanwijzingen op de flessen

    Op het terrein mogen geen bedrijvigheden plaatsgrijpen of goederen worden opgestapeld die het gevaar op brand of de gevolgen van een brand vergroten.

    -In geval van brand of ernstig ongeval dient men de hulpdiensten & uitbater onmiddellijk te verwittigen. Brandblusapparaten bevinden zich op de aangeduide plaats(en).

    -Ieder openluchtrecreatief verblijf moet voorzien zijn van een brandblusapparaat van min. 2 kg waarvan de gebruiksdatum niet vervallen is.

    Kampvuren zijn verboden,het gebruik van een barbecue is slechts toegelaten voor zover de volgende veiligheidsmaatregelen zijn getroffen:

    aanwezigheid van een brandblusapparaat.

    bestendige aanwezigheid van een volwassen persoon.

    aanwezigheid van een emmer gevuld met water of zand.

    de rook of stank mag de omwonende recreanten niet hinderen.

    voldoende afstand (min. 3 m) van de openluchtrecreatieve verblijven wordt in achtgenomen;

    gloeiende houtskool moet tot bij volledige uitdoving onder controle staan van een volwassen persoon. Gebruikte houtskool mag noch op het perceel, noch op het terrein worden uitgestrooid.

    Volgens de instructies van de brandweerdiensten:mag de open ruimte onder de caravans niet als bergruimte gebruikt te worden, een berghuisje kan geplaatst worden onder de voorwaarden beschreven van het reglement.

    Het spannen van wasdraden is verboden. Enkel het gebruik van een droogrek is toegelaten.

    -De camping is niet verantwoordelijk voor de gevolgen van ongevallen, voor diefstal of voor om het even welke schade.

    -Het is niet toegestaan om eigendommen van anderen of andere percelen te verwijderen of mee te nemen, zelfs niet wanneer deze worden afgebroken.

    -De percelen moeten volkomen netjes en zuiver worden gehouden. Asbesthoudende materialen zijn niet meer toegelaten.

    -De vaste recreant en zijn bezoekers mogen onder geen enkele omstandigheid gebruik maken van de sanitaire voorzieningen. Het sanitair is berekend op het aantal trekkersplaatsen en niet voorzien op meer.

    – Terreinen van anderen mogen niet zonder voorafgaand akkoord van de desbetreffende gebruiker betreden worden.

    De recreant verbindt er zich uitdrukkelijk toe dit reglement, dat alle eventueel vroegere overeenkomsten en reglementen vervangt, volledig en stipt na te leven, en te voldoen aan alle verplichtingen die daaruit voortvloeien. Tevens verbindt de recreant zich er toe dit reglement te doen naleven door mederecreanten (familie) en derden (bezoekers). De recreant is de eindverantwoordelijke en aanvaardt dat elke inbreuk op het reglement, waardoor de orde, de rust of de veiligheid van het terrein en de overige recreanten in het gedrang wordt gebracht kan leiden tot het verplicht verlaten van het terrein met het verblijf.

    De recreant aanvaardt dat de uitbater het recht heeft bepaalde personen, wegens gegronde redenen, de toegang tot het terrein te weigeren als hierdoor de orde, rust of veiligheid verstoord dreigt te worden.

    Voor alle betwistingen over dit huishoudelijk reglement zijn enkel de rechtbanken van het rechtsgebied waar het terrein is gelegen, bevoegd.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wilt.